Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "100 yıldır Ortadoğu'yu dizayn etmek için, petrol için, gaz için, para için binlerce kilometre öteden buralara gelip haritaları çizenlere, ülkeleri bölenlere, kardeşi kardeşe kırdıranlara söz söyleyemeyenlerin Türkiye'nin attığı bu adımları eleştirme hakkı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

        Gülpınar, yaptığı yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini belirterek, mevzu ülke güvenliği olduğunda fedakarlık gerektirdiğini ifade etti.

        Türkiye'nin güneyinde bir terör koridoruna izin verilmeyeceğine işaret eden Gülpınar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı olacağına yürekten inandığını vurguladı.

        Gülpınar, Türkiye'nin attığı adımı kimsenin eleştirmeye hakkının bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti:

        "100 yıldır Ortadoğu'yu dizayn etmek için, petrol için, gaz için, para için binlerce kilometre öteden buralara gelip haritaları çizenlere, ülkeleri bölenlere, kardeşi kardeşe kırdıranlara söz söyleyemeyenlerin, Türkiye'nin attığı bu adımları eleştirme hakkı yoktur. Bölgede DAEŞ palavrasıyla ortaya çıkıp İslamiyeti lekelemeye çalışan ve devletlere, özellikle de Türkiye Cumhuriyetine ayar vermeye çalışanlar, elbette gerekli cevabı alacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, Türk'üyle, Kürt'üyle Arap'ıyla, Zaza'yla, diğer birçok etnik ve inanç grubuyla bizimdir, ilelebet bizim kalacaktır, Allah'ın izniyle. Bu vatan şer güçlerinin dizaynına kapalıdır. Son yıllarda göz göre göre dayatılan senaryoya sessiz kalınması düşünülemez."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa