Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, " Ümit ediyorum ki en kısa zamanda barış ve huzur tesis edilerek geriye çekinilir ve problem halledilmiş olunur. Biz bunu farklı şekilde ırk, mezhep bazına dayandırırsak problemin çözümü olmaz. Biz kendi kendimizi yok ederiz, Amerika'nın, İsrail'in İngiltere'nin, Fransa'nın işini kolaylaştırmış oluruz. Benim gördüğüm bu." dedi.

        Karamollaoğlu, partisinin Van İl Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurul toplantısına katılmak üzere geldiği kentte, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, ABD'nin hedefinin, İsrail'in ve kendisinin bölgedeki menfaatlerini korumak olduğunu belirtti.

        Bunu bilmeden atılacak adımların, verilecek kararların kendilerini yanlış noktalara götüreceğini ifade eden Karamollaoğlu, "O nedenle içinde bulunduğumuz şartları mütalaa ederken bu hususları dikkate almak mecburiyetindeyiz. Dünden bu yana bir hadiseyle karşı karşıyayız. Ordumuz Afrin'e girdi. Biz, inşallah huzur ve barışı temin ederek kısa zamanda bu harekat tamamlanır, büyümez, insanlar katledilmez diye ümit ederiz. Bölgede oynanan oyunları görmeden kör dövüşü yapar gibi birbirimizi yersek sadece İsrail buradan başarılı çıkar." diye konuştu.

        Elindeki Ortadoğu haritalarını kongreye katılanlara gösteren Karamollaoğlu, esas hedefin İsrail'in bu topraklara yerleşmesi olduğunu kaydetti.

        Karamollaoğlu, kavimlere, mezheplere ayırarak insanların birbirlerini kırdırıldığını vurgulayarak, bu gerçeği göreceklerini ve bundan sonra birbirlerine karşı sevgilerinin, saygılarının ve bağlılıklarının mutlaka öne çıkacağını aktardı.

        - "Ümit ediyorum ki en kısa zamanda barış ve huzur tesis edilir"

        Hep birlikte kardeş olduklarını hatırlayarak planların önüne geçebileceklerini bildiren Karamollaoğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Onun için burada meydana gelen hadisede ümit ediyorum ki en kısa zamanda barış ve huzur tesis edilerek geriye çekinilir ve problem halledilmiş olunur. Biz bunu farklı şekilde ırk, mezhep bazına dayandırırsak problemin çözümü olmaz. Biz kendi kendimizi yok ederiz, Amerika'nın, İsrail'in İngiltere'nin, Fransa'nın işini kolaylaştırmış oluruz. Benim gördüğüm bu. Suriye kan gölüne döndü. 500-600 bin Suriyeli kardeşimiz hayatını kaybetti. Sadece memleketimize sığınan yaklaşık 3.5 milyon Suriyeli var. Bunun kadarı da komşu ülkelere sığındı. Bugün Suriye'de bu kadar kan girdikten sonra bundan sonra huzur sağlanabilir mi? İnsanlar koptukları topraklara geri dönebilir mi? Dünyaya barış böyle gelmez. Yeri geldiğinde savaş olabilir ama savaşında bir usulü, hukuku vardır. Ülkeler sadece kendi menfaatlerini gözeterek başkalarının hakkını gasbetmeye kalktıkları zaman zulüm olur. Bugünkü hadiseler nereden baksak elbette üzücüdür. Ama bir yerde bir hadise meydana gelmiş, burada askeri bir müdahale edilmişse biz elbette onun bir an önce tamamlanıp, tekrar kendi memleketimize dönmesini, huzurun barışın tesisine önem veririz."

        Karamollaoğlu, sadece şahsi menfaatleri için bölgede bulunan ülkelerin elini çekmeden huzurun sağlanamayacağını belirterek, bölgenin insanları olarak bu bölgede problemi birlikte çözme zorunluluğu taşıdıklarını bildirdi.

        Bölgede rahatlıkla konuşamadan, birbirleriyle dertleşemeden, fikirlerini rahatlıkla ortaya koymadan huzurun olamayacağına işaret eden Karamollaoğlu, "Terör sadece silahla çözülmez. Dağda biri size silah çekerse siz de ona silahla karşılık verirsiniz ama o bölgede yaşayan insanların ekonomik, sosyal problemlerini çözmeden, psikolojilerini anlamadan huzuru getiremezsiniz. Bölgede yaşayan insanların ne kadar sıkıntı içinde bulunduğunu hangi evrelerden geçtiğini anlamadan buraya çözüm gelmez. Onun için biz bunu bütün olarak ele almanın elzem olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

        - Cumhurbaşkanlığı seçimleri

        15-16 yıldır devletten hiç katkı almayan bir siyasi parti olarak 5 seçim, 3 referandum geçirdiklerini, aynı zamanda dünyanına dört bir yanında Müslüman kardeşlerine yapılan zulümleri telin için büyük mitingler düzenlediklerini anımsatan Karamollaoğlu, bu faaliyetleri yürütürken gücü olan insanların yeri geldiğinde kendilerine destek sunduğunu ancak bu konuda üye aidatlarına büyük önem verdiklerini belirtti.

        Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstereceklerini de bildirerek, "Acaba bunların önünü nasıl kesebiliriz diye noter parasını getirmeye çalışıyorlar. '100 bin insanı toplayamayan yola çıkmasın', biz yüz bin değil inşallah 300 bin imza toplayacağız. Ama nasıl bir insan gidip milletvekili seçerken oy kullandığında 'şuraya 10 lira yatır sonra oy kullan' denmiyorsa, aday gösterilirken de denmemeli. Bu anayasaya aykırı olur. Seçim kurulları neden var. Mutlaka bir aday göstereceğiz ama samimi olarak inanıyoruz ki bizim adayımız bugünkü şartlarda kazanma ihtimali en yüksek olan aday olacak." ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından yapılan seçimde Özay İlhan yeniden il başkanlığına seçildi.

        Kongreye, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile partililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa