Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı için sahil güvenlik ekibi oluşturuldu.

        Gülyalı ilçesinde temeli 2011'de atılan ve 22 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın denize bakan taraftan da korunması için çalışma başlatıldı.

        Samsun Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığına yapılan müracaat sonucu havalimanı için "sahil güvenlik" ekibi oluşturuldu.

        AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denize dolgu yapılarak inşa edilen Avrupa ve Türkiye'nin ilk havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı'nın denize bakan taraftan da korunması için sahil güvenlik ekibi oluşturulduğunu söyledi.

        İlgili birimlerce yürütülen çalışma sonucu ekiplerin hazır hale getirildiğini belirten Çanak, oluşturulan birimin DHMİ ekipleriyle koordineli olarak 24 saat görevinin başında olacağını, böylece havalimanının daha güvenli hale geleceğini ifade etti.

        Çanak, sahil güvenlik ekibinin gelecek her türlü ihbarı anında değerlendireceğine dikkati çekerek "Sahil güvenlik ekibi, herhangi bir acil durumda ilk yardım hizmeti de verecek, gerekli hallerde kurtarma çalışması yürütecek. Özellikle balıkçı teknelerinin havalimanına yaklaşmasına izin vermeyecek." dedi.

        Kurulan güvenlik ekibinin havalimanı için önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Çanak, bunun için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa