Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze, Türkiye ile birçok ortak projeleri olduğunu belirterek, "Her iki ülkede değişik etkinlikler, faaliyetler düzenlenmektedir. Gelecekte de bu ilişkilerin hızlı şekilde gelişeceğine inanıyoruz." dedi.

        Pataradze, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı David Gabarizde ve Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak ile geldiği Artvin'in Arhavi ilçesinde, Vali Ömer Doğanay ve Kaymakam Hasan Ongu tarafından karşılandı.

        Vali Doğanay ile Pataradze, kaymakamlık makamında bir süre basına kapalı görüştü.

        Görüşme sonrası açıklama yapan Vali Doğanay, Gürcü heyetini Artvin'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Türkiye ile Gürcistan'ın dost ve kardeş olduğunu ifade eden Doğanay, iki ülkenin ticari, ekonomik ve turizm alanında yoğun ilişkileri bulunduğunu söyledi.

        Pataradze de Vali Doğanay ile ekonomik ve ticari konular üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

        Gürcistan ile Türkiye arasında her alanda çok güzel ilişkileri olduğunu vurgulayan Pataradze, "Bu ilişkilere dayanarak bölgesel düzeyde de biz her zaman birbirimizi ziyaret edip mevcut konuları ele alabiliyoruz. Ben bu vesileyle Sayın Valimize ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugünkü görüşme Sarp Sınır Kapısı ile ilgiliydi. Ben dost ve kardeş ülke Türkiye'ye başarı ve istikrar diliyorum." diye konuştu.

        Pataradze, iki ülke arasında hem siyasi hem ticari hem de ekonomik ilişkilerin geliştiğini kaydederek, şunları söyledi:

        "İki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ilişkiler de çok hızlı şekilde gelişmektedir. Bu durum bizleri çok sevindirmekte. Türkiye ile birçok ortak projemiz var. Her iki ülkede değişik etkinlikler, faaliyetler düzenlenmektedir. Gelecekte de bu ilişkilerin hızlı şekilde gelişeceğine inanıyoruz. Ülkemizi çok sayıda Türkiye'den turist ziyaret ediyor. Bu bizi çok sevindirmekte. Mevcut ilişkilerimizin artarak devam edeceğine inanıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Artvin İlçeleri
        Tüm Artvin Haberleri
         Artvin

        Artvin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa