Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde farkı zamanlarda yaralı halde bulunan 2 kızıl şahin ile baykuş ve karga, tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı.

        Alanya Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisliği ekipleri, farklı zamanlarında yaralı halde buldukları kuşları, Demirtaş Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına aldı.

        Hayvanlar tedavi sürecinin ardından Demirtaş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda doğaya salındı.

        Alanya Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Koruma altındaki kızıl şahinlerin hiçbir şekilde avlanmaması gerekiyor. Bu hayvanlar doğada bir dengeleyici rolü üstleniyor. Özellikle tarım sektöründe uğraşan vatandaşlarımız için zararlı sürüngenleri avladığı için faydalı hayvanlardır. Bu nedenle kesinlikle bu hayvanlarımıza ateş edilmemesi gerekiyor." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa