Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 93'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı.

        Osmaniye Tren Garı'nda düzenlenen törende, temsili olarak gara gelen trenden inen izciler, taşıdıkları Türk bayrağını kendilerini karşılayan Vali Ömer Faruk Coşkun'a takdim etti.

        Askerler tarafından 21 pare top atışı yapılmasının ardından Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı ve halk oyunları ekibi gösteri sundu.

        Törenin ardından oluşturulan kortej, İstasyon Caddesi'nden Salih Bahçeli İlkokuluna kadar yürüdü.

        Vali Coşkun, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'yi şereflendirmesinin 93'üncü yıl dönümünün yaşandığını anımsattı.

        Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın ardından Anadolu'yu gezerek halkla bir araya geldiğini aktaran Ömer Faruk Coşkun, şunları kaydetti:

        "Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Atatürk, 16 Ocak 1925 tarihinde ilimizi de ziyaret etmiştir. Gazi Mustafa Kemal'i ağırlamanın sevincini yaşayan Osmaniyeliler de birlik ve beraberlik içerisinde onu bağrına basarak, coşkuyla karşılamışlar ve şehrimizi onurlandırmasının mutluluğunu yaşamışlardır. Aziz milletimizin o zor günlerde ortaya koyduğu birlik, beraberlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece aşamayacağımız hiçbir engelin, alt edemeyeceğimiz hiçbir iç veya dış tehdidin olamayacağına inanıyorum."

        Törenlere, Osmaniye Garnizon Komutanı Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkanı Kadir Kara, Jandarma Alay Komutanı Albay Taner Bilacan, kurum müdürleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa