Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübünün kurucusu, 2013 yılında yakalandığı hastalık nedeniyle hayatını kaybeden Sevgi Şima Dede, arkadaşları tarafından Ilgaz Dağı'nın zirvesinde anıldı.

        Türkiye Dağcılık Federasyonu Çankırı Temsilciliği ile Çankırı Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Spor Kulübü tarafından düzenlenen "Sevgi Şima Dede Ilgaz Dağı Kış Tırmanışı", 9 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

        Mülayim Yaylası'ndan başlayan tırmanış, Ilgaz Dağı'nın 2 bin 546 rakımlı Küçükhacet mevkisinde son buldu. Tırmanışı tamamlayan sporcular, Dede ile hayatını kaybeden tüm sporcular ve şehitler için dua edip, saygı duruşunda bulundu.

        Kulüp başkanı Nuri Erkenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarına rağmen tırmanışı sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

        Kulübün kurucusu Sevgi Şima Dede anısına tırmanışı gerçekleştirdiklerini belirten Erkenci, "Şima Hanım bizim için çok önemliydi. Çankırı'da dağcılığın gelişmesinde önemli katkıları oldu. Şima Hanım'ı kaybettiğimiz 2013 yılından beri bu tırmanışını gerçekleştiriyoruz. Zirvede Şima Hanım, sporcular ve şehitlerimiz için dua ettik." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa