Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklı kar yağışının beklendiği bildirildi.

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Erzurum'da, öğle saatlerinde Kars, Ağrı ve Iğdır'da, akşam saatlerinden itibaren ise Erzincan'da aralıklı kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

        Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgar kuzey ve kuzeydoğudan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

        Bölgede en düşük hava sıcaklığı Iğdır ve Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Tunceli'de 2, Erzurum'da 9, Kars'ta 10, Ardahan'da 11 ve Ağrı'da 12 derece kaydedildi.

        Günün beklenen en yüksek sıcaklığının, Tunceli, Iğdır ve Erzincan'da 4, Ağrı'da sıfır, Kars, Erzurum ve Ardahan'da sıfırın altında 1 derece olması öngörülüyor.

        Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Erzurum'da 21, Ardahan'da 15, Kars'ta 6 ve Ağrı'da 3 santimetre ölçüldü.

        Yetkililer, buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.

        - Erzurum beyaza büründü

        Erzurum'da etkili olan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü.

        Kent merkezinde sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Tarihi yapıların beyaz örtüyle kaplandığı kentte, Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri de yollarda ve kaldırımlarda kar küreme çalışması yürüttü.

        Kentte karla kaplanan ağaçlar ve bitkiler güzel görüntüler oluşturdu.

        - Erzincan'da 77 köy yolu kapandı

        Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle 77 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

        Erzincan İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandığı belirtildi.

        Açıklamada, kar nedeniyle kent merkezinde 2, Çayırlı'da 5, Kemah'ta 7, Otlukbeli'de 3, Refahiye'de 40, Tercan'da 15 ve Üzümlü ilçesinde 5 olmak üzere toplam 77 köy yolunun ulaşıma kapandığı ve ekiplerce kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için 16 ekiple çalışmaların aralıksız sürdüğü kaydedildi.

        Bölgede, Tunceli'de ise 11 köy yolu ulaşıma kapandı.

        - Kars'ta kar yağışı

        İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kağızman'da 5, Susuz'da 2, Arpaçay'da ise 1 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

        İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

        Sarıkamış ilçesinde ise sabah saatlerinde ağaçlar, bitkiler kırağı tuttu, bina çatılarında buz sarkıtları oluştu.

        Kar kalınlığı ilçe merkezinde 50, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde ise 70 santimetre olarak ölçüldü.

        Karayolları, İl Özel İdaresine bağlı ekipler kar küreme çalışması başlattı. Vatandaşlar ev ve iş yerleri önünde biriken karları temizledi.

        Bu arada kırağı tutan bitki ve ağaçlar kartpostallık görüntüler oluşturdu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa