Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay'da 12 şehit yakını ve 5 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

        Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli, Merkez Antakya ilçesinde bir otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehitlik ve gaziliğin Türk milleti için daima büyük bir onur olduğunu belirtti.

        Şehitlik ve gaziliğin herkese nasip olmayan kutlu bir makam olduğunu ifade eden Mardinli, şöyle konuştu:

        "Vatanın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden ve hiçe sayan tüm kahramanlarımıza şükran ve minnet borçluyuz. Onlar, hepimizin gönlünde ölümsüzleşen fedakarlık ve feragat timsali kişilerdir. Sizler, gerek bölücü terör örgütleriyle gerekse 15 Temmuz kalkışmasıyla mücadele esnasında ebediyete intikal etmiş olan şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz olarak bu övünç madalyalarına layık görülen kişilersiniz. Bugün, vatan için, milletimiz için canlarını ortaya koyan değerli insanların, onların ailelerinin ve hepimizin gurur günüdür.”

        Konuşmaların ardından Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli, 5 gazi ve 12 şehit yakınına Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratını verdi.

        Devlet Övünç Madalyası ve Beratı alanlar arasında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TBMM’de yaralanan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun eşi Betül ve kızı Cennet Bala Türkoğlu da yer aldı.

        AK Parti Hatay Milletvekili Türkoğlu, eşi ve kızı adına madalya ve beratı Vali Vekili Mardinli’den aldı.

        Törene AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ahmet Gürbüz, Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Uğur Ertekin, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa