Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, daha önce tiyatro izlememiş kırsaldaki çocuklar için "Mahalleme Tiyatro Geldi Projesi"ni hayata geçirdi.

        Kabala ve Gökçe mahallelerinde, Karagöz ustası Emin Şenyer'in sunduğu Hacivat ve Karagöz gösteriminin ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar oyuncuları tarafından Nasrettin Hoca oyunu sahnelendi. Oyunların ardından öğrencilere ikramlar dağıtıldı.

        Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, kırsal mahallelerde yaşayan çocukların tiyatro ile tanışmaları için "Mahalleme Tiyatro Geldi Projesini" hayata geçirdiklerini belirtti.

        Çocukların mutluluğu için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Yaman, "İlimizde her yönüyle yoğun bir çalışma devam etmektedir. Amacımız yediden yetmişe tüm hemşehrilerimizin mutluluğunu sağlamaktır. Özellikle dezavantajlı grupların daha mutlu olduğu bir şehrin inşası için de çaba vermekteyiz. Bu noktada çocuklarımız önemli bir yer tutmaktadır." ifadelerini kullandı.

        Kırsal mahallelerde çocukları tiyatro ile tanıştırdıklarını ifade eden Yaman, şunları kaydetti:

        "Sanatı tanımaları ve bilmelerinin yanı sıra geçmişimizden bugüne dek gelen ve geleneksel tiyatromuzun en güzel örneklerini çocuklarımıza sunmak istedik. "Mardinmasa" birimimizle Karagöz ve Hacivat gölge oyununun yanında Nasrettin hoca fıkralarını da çocuklarımıza sergiledik. Onlar oyunlarımızla unutulmaz bir gün yaşadılar. Bu tür çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz"

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa