Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Türkiye'de geçen yıl en fazla ağaçlandırma yapan il olduklarını belirterek, "4 bin 600 hektar alanda ağaçlandırma yaptık. 2017 yılı içerisinde 13 milyon 554 bin fidanı toprakla buluşturduk." dedi.

        Yılmaz, Bölge Müdürlüğünde düzenlediği bilgilendirme toplantısında, bünyelerinde 8 işletme müdürlüğü, 1 fidanlık ve 63 işletme şefliği bulunduğunu söyledi.

        Türkiye'nin ağaçlandırmada dünyada sayılı ülkelerden olduğunu aktaran Yılmaz, "Dünyada orman alanları azalırken, ülkemizde orman alanlarında ciddi artışlar var. Türkiye'de en fazla ağaçlandırma yapan il biziz. 2017 yılı içerisinde yaklaşık 4 bin 600 hektar alanda ağaçlandırma yaptık. 2017 yılı içerisinde 13 milyon 554 bin fidanı toprakla buluşturduk. Erozyon kontrol çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık bin 500 hektar sahada bu çalışmaları yaptık. " dedi.

        Ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yılmaz, 2017 yılı içerisinde 497 hektarda yaklaşık 120 bin zeytin aşıladıklarını bildirdi.

        Bu ağaçların bakımlarını da yaptıklarını dile getiren Yılmaz, "Bakımlarını yaptığımız ağaçları 3 yıl sonra da 49 yıllığına halkımıza vereceğiz. Ceviz ağaçlandırması yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl 25 bini aşkın aşılı olmak üzere 365 bin ceviz ürettik. Bunları da gelir getirici tür kapsamında ağaçlandırma sahalarına dikiyoruz." ifadesini kullandı.

        Yılmaz, okul, cami, hastane bahçelerinde de ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını aktararak, fidanların tamamını da kendilerinin ürettiğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa