Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Türkiye'nin farklı illerinde Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan öğrenciler, Muğla'da "Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı"na girdi.

        KYK Tematik Kış Kampları kapsamında kente gelen 8 şehirden 150 öğrenci, Muğla KYK Yurdu'nda buluştu. Sabah erken saatlerde tanışan öğrenciler toplu fotoğraf çektirdi.

        Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki "Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı"nın açılışı nedeniyle düzenlenen programda konuşan KYK İl Müdürü Ömer İlman, ülkenin geleceği gençlere hizmet etmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

        Sağlanan barınma, kredi ve burs hizmetlerinin yanı sıra gençlerin akademik hayatlarına katkı sunmak için eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlendiğini belirten İlman, "Ülkemizin geleceği iyi yetişmiş ve donanımlı gençlerdedir. Mesleki olarak iyi yetişmiş olan, bunun yanında içinde yaşadığı toplumun değerlerini benimseyen, vatanını ve milletini seven, çalışkan, üretken gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak için kurum olarak yoğun çaba harcıyoruz." dedi.

        İlman, yurtlarda kalan 650 bin öğrenciden bin 800'ünün bu tür eğitim faaliyetlerine katıldığını vurguladı. KYK Tematik Kış Kamplarına 3 yıldır aralıksız ev sahipliği yaptıklarını anlatan İlman, "Bu yılki kamplarımızda ise spor ve sağlık dünyasının ünlü isimleri Muğla’da gençlerle bir araya gelecek. Kamp boyunca gençler Muğla’nın doğal ve tarihi güzelliklerini keşfedecek. Şehitlik ziyareti, bilgi yarışması, sinema etkinlikleri gibi birçok etkinlik olacak. Kamp gençlerimizin sosyal ve akademik gelişmelerine katkı sağlayacak." bilgisini aktardı.

        Daha sonra "Yaratıcının bir emaneti olarak beden" isimli sunum yapan Dr. Ender Saraç'a plaket verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa