Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren ve havalimanına inişi sonrası pistten çıkan Pegasus'a ait yolcu uçağının pilotu ilk ifadesinde, "Uçak normal olarak giderken sola doğru bir kayma gerçekleşti." dedi.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Trabzon Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra henüz belirlenemeyen nedenle pistten çıkan uçakla ilgili pilotlar, ilk ifadelerinde, Trabzon Havalimanı'na yaklaştıkları sırada kule ile irtibata geçtiklerini aktardılar.

        Uçağın pilotu, Trabzon'da hafif bir yağış olduğunu kaydederek, "Bulutlar altında görüntü çok güzeldi. Normal olarak inişimizi gerçekleştirdik. Uçak piste normal olarak inince uçağın kontrolü bana geçti. Uçak pistte normal olarak giderken sola doğru bir kayma gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

        Pilot, fren yapmasına rağmen uçağın hızında bir azalma olmadığını vurgulayarak, şunları aktardı:

        "Uçağın kaymasına mani olamadım sola doğru kayarak pistin dışına çıktı. Uçak pistin dışında bulunan toprak zemine gömülerek durdu. Uçağın durduğu anda sağ motor toprağa çarpması ile koparak denize doğru uçtu. Bu esnada kuleden telsizle yardım çağrısı yaptım. İçeride bulunan görevli arkadaşlarıma kurtarma ekibi geldiğinde arka kapıdan tahliye yapmalarını söyledim. Daha sonra acil çıkış kapılarını açtık yolcuların tahliyesini yaptık."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa