Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'da boş arazide cesedi bulunan kadınla ilgili soruşturma kapsamında Van ve İstanbul'da 4 şüpheli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin 1 Mart 2017'de İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi Hisar 1. Sokak'taki boş arazide cesedi bulunan kadınla ilgili yaklaşık bir yıldır titiz çalışma yürüttüğü bildirildi.

        Araştırmada 32 yerinden bıçaklanan 18 yaşındaki kadına ait cesedin, olaydan iki gün önce ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan G.A. olduğunun tespit edildiği anımsatıldı.

        Üvey annesi ve aile bireylerinin, G.A'nın kasaplık yapan erkek kardeşi S.A tarafından ölümle tehdit edildiğini söylemeleri üzerine S.A'nın gözaltına alınıp tutuklandığı belirtilen açıklamada ancak cinayeti işlemediği tespit edilen S.A'nın 3 ay sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.

        Araştırmayı sürdüren ekiplerin faili meçhul olayı aydınlatmak için kadının öldürüldüğü yer ve yaşantısından yola çıkarak aynı mahallede ikamet eden erkek arkadaşı A.B'ye ulaştığı vurgulanan açıklamada, elde edilen delillerle A.B'nin Van'da çalıştığı pide fırınında, şüpheliye yardım ettikleri iddiasıyla H.Ş, K.Ş. ve H.U'nun da Van ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonla yakalandığı bilgisine yer verildi.

        - "Ölen anneme küfür etti"

        Açıklamada, şüpheli A.B'nin sorgusunda, kız arkadaşı G.A'yı boş araziye götürdükten sonra şaka amaçlı tokat attığını, onun da kendisine karşılık vererek ölen annesine küfür ettiğini, bu nedenle bıçakladığını, arkadaşlarını ölüp ölmediğini kontrol etmeleri için çağırdığını, öldüğünü anladıktan sonra olay yerinden uzaklaştıklarını, o günden sonra da cinayetin unutulacağını düşünerek pide fırınında çalışmaya devam ettiğini söylediği belirtildi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından A.B, H.Ş, K.Ş ve H.U. adliyeye sevk edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa