Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Türkiye'nin çeşitli illerinde Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan öğrenciler, Bilecik'te "Tarih ve Medeniyet Kampı"na girdi.

        KYK Tematik Kış Kampları kapsamında kente gelen 8 farklı şehirden 150 öğrenci, Ertuğrulgazi Yurdu'nda buluştu. Sabah erken saatlerde birbirleriyle tanışan ve sohbet eden öğrenciler toplu fotoğraf çektirdi.

        KYK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, kamp nedeniyle düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, yurtlarda kalan 650 bin öğrenciden bin 800'ünün bu tür eğitim faaliyetlerine katıldığını belirtti.

        Özgül, çeşitli illerde farklı başlıklarda kamplar düzenlediklerini kaydederek, "Toplam 764 yurdumuz, 650 bin kapasitemiz var. 400 bini burslu olmak üzere 1 milyon 600 kişiye kredi veriyoruz. Bu imkanlar güzel. Sizler Türkiye'nin geleceğisiniz. Türkiye'nin temel meselelerine farklı yaklaşmanız lazım. Kendi entelektüel birikiminizi geliştirin. Çok başarılı olun. Sizler bizim için çok önemlisiniz." diye konuştu.

        Bilecik'te 5 gün sürecek kamp kapsamında birçok akademisyen gençlerle buluşacak, tarihi mekanlar gezilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa