Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de 100 milyon lira yatırımla 35 dönüm alan üzerine inşa edilen, içerisinde çeşitli oyun alanlarının bulunan, bölgenin ekonomisi ve turizmine katkı sağlaması hedeflenen Masal Park kapılarını ziyaretçilere açtı.

        Osmaniye Belediyesi tarafından yaptırılan park, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katıldığı törenle hizmete sunuldu.

        Bahçeli, açılışını yaptığı parkı golf arabasıyla gezdi ve Belediye Başkanı Kadir Kara ile Outdoor Factory firmasının kurucu ortağı Toygar Yedigöz, tasarım yönetmeni Sinan Turaman, firma ortaklarından Tan Erim'den bilgi aldı.

        MHP Genel Başkanı Bahçeli, park bünyesindeki akvaryum ve çeşitli eğlence alanlarını da inceledi.

        Belediye Başkanı Kara da Masal Park projesine başlamadan önce dünyada bu konudaki en iyi örnekleri gezdiklerini belirterek, bölgeye en çok yakışacak projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

        Kara, 2 yılda tamamlanan parkın sadece Osmaniye'nin değil, bölgenin de eğlence merkezi haline geleceğine inandıklarını vurgulayarak, bu sayede kent ekonomisine de katkı sağlanacağını bildirdi.

        Projeye imza atan Outdoor Factory firmasının kurucu ortağı Toygar Yedigöz ise böyle önemli bir tema park projesinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

        Daha önce Türkiye'de farklı tema park projelerinde bulunduklarına değinen Yedigöz, "Bu deneyimler Osmaniye Masal Park'ın başarıyla tamamlanmasında önemliydi. Masal Park, A'dan Z'ye tüm detaylarını tasarladığımız bir proje olarak bizim için de bir ilk ve önemli bir referans." diye konuştu.

        - Masal Park

        Osmaniye ve çevre illerden yılda 2 milyonu aşkın kişinin ziyaret etmesinin hedeflendiği Masal Park'ın giriş alanında 24 adet tematik dükkandan oluşan bir alışveriş sokağı yer alıyor.

        Türk masallarının 11 farklı kahramanının dev heykellerinin ziyaretçileri karşıladığı parkta, Türkiye'nin kültürel ve doğal güzelliklerinden esinlenerek hazırlanan "Galata Serbest Düşüş Kalesi, Van Gölü Canavarı Roller Coaster, Pamukkale Splash Su Oyunu, Anadolu Rüyası, Nuh'un Gemisi, Karadeniz bot gezintisi" gibi oyun alanları bulunuyor.

        Parkta çocuklar için 2 interaktif su oyun alanı, dev dijital oyun alanı, 2 dev tırmanma alanı da oluşturuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa