Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) öncülüğünde düzenlenen "Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 10. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi", 8-9 Mart'ta Bursa'da gerçekleştirilecek.

        UTİB'den yapılan açıklamaya göre, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ortaklığında ve TÜBİTAK desteğinde oranize edilen zirvenin 10'uncusu, 8-9 Mart'ta BUTEKOM Ar-Ge Merkezi'nde yapılacak.

        Uludağ Üniversitesi ve BUTEKOM Ar-Ge Merkezi başta olmak üzere yerli ve yabancı çok sayıda üniversitenin ve araştırma merkezlerinin de iş birliğiyle düzenlenecek Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi'yle tekstil ve konfeksiyon sektörüne yüksek katma değerli ürünlerin kazandırılması amaçlanıyor.

        Uluslararası platformda önemli gelişmelerin ve yeniliklerin interaktif olarak aktarıldığı Ar-Ge Proje Pazarı, bugüne kadar nano teknolojilerden tıbbi tekstillere, koruyucu ve askeri tekstillerden taşıt tekstillerine kadar pek çok alanda yarışan inovatif projelere ev sahipliği yaptı.

        Bu yıl da yerli ve yabancı pek çok akademisyen ve profesyonelin katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, "Fonksiyonel ve Akıllı Tekstiller", "Uzay, Havacılık ve Savunma Teknik Tekstilleri", "Taşıt Teknik Tekstilleri" ve "Kompozitler", projelerin kabul edileceği önemli kategoriler olarak öne çıkıyor.

        - Sanayi-üniversite iş birliği güçlenecek

        Bu kategorilerin yanı sıra akademisyen, lisans, yüksek lisans, doktora ve tez konuları, Ar-Ge merkezleri, lif-polimer, meslek liseleri ve meslek yüksekokulu öğrencileri ve prototip kategorilerinde çok sayıda proje kabul edilecek.

        Sektörün Ar-Ge alt yapısına destek sağlamak amacıyla bağımsız üyelerden oluşturulan değerlendirme kurulu tarafından kabul edilecek projeler, Ar-Ge Proje Pazarı'nda tanıtılacak. Kurul tarafından başarılı bulunan projeler, etkinlik kapsamında değerlendirilerek, eğitim ve parayla ödüllendirilecek.

        Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında bu yıl ilk kez uygulanacak "Firma-Akademisyen Eşleştirme Programı" ile sanayicinin etkinliğe olan ilgisinin ve projelerin ticarileşme oranının artırılması hedefleniyor. İhtiyaca yönelik proje hazırlamak isteyen firmalar ile Ar-Ge merkezleri ve akademisyenlerin buluşturulacağı program, "Akademisyen Eşleştirme Kapsamında Firma Bilgi Anketi" sonuçlarına göre takip edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa