Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, Giresun ekonomisine 4 yıl içerisinde 40 milyon liralık yatırım kazandırdıklarını bildirdi.

        Kurşun, yaptığı yazılı açıklamada, kurum olarak Giresun'a yönelik projelere önemli destekler sağladıklarını belirtti.

        IPARD 1 Programı kapsamında, dört yıllık süreç içerisinde Giresun ekonomisine 40 milyon liralık yatırım kazandırdıklarına işaret eden Kurşun, bu fonlardan yararlanan 92 kişiye yaklaşık 15 milyon lira hibe ödendiğini kaydetti.

        Kurşun, IPARD 2 Programı birinci başvuru çağrı döneminde desteklenecek 35 projeden 2017 yılı içerisinde yatırım sürecini tamamlayan 9'una, bir milyon 513 bin lira hibe ödemesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ikinci başvuru çağrı döneminde kabul edilenlerle birlikte yaklaşık 14 milyon liranın yatırımcıların hesabına aktarılacağını belirtti.

        IPARD 2 Programı üçüncü başvuru çağrı ilanına çıkıldığını, bu kapsamda yatırımcılara yaklaşık 252 milyon avro destek sağlanacağını kaydeden Kurşun, şöyle devam etti:

        "Süt üretimi, kırmızı et ve kanatlı eti üretimi, süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar, fide ve fidan, çiçek soğanı üretimi, arıcılık, zanaatkarlık, katma değerli ürünler, konaklama-yeme içme tesisleri, rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği (iç su balıkçılığı - alabalık, sazan, yayın balığı), makine parkları ve yenilenebilir enerji (GES, RES) yatırımları üçüncü başvuru çağrı dönemi kapsamında desteklenecek sektörler arasındadır."

        Desteklemelerin yüzde 40 ile 70 arasında değiştiğine dikkati çeken Kurşun, yatırımcıları bu fırsattan faydalanmaya davet etti.

        Kurşun, başvurmak isteyenlerin iletişim uzmanlarından gerekli bilgileri alabileceklerini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa