Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi (İstinaf), 7 yıl önce erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz'ün 5. kattaki evinin balkonundan düşen manken Burcu Çağlayan'ın (22) ölümüyle ilgili verilen beraat kararı bozarak sanığa 13 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Tokgöz, kararın okunduğu sırada salondaki kargaşadan yararlanarak firar etti.

        Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde, yeniden yapılan duruşmaya tutuksuz sanık İbrahim Tokgöz, Murat Ergüç, tarafların yakınları ve taraf avukatları katıldı.

        Duruşmada savunma yapan Tokgöz, daha önceki beyanlarını tekrar ettiğini söyleyerek, Çağlayan'ın kendini balkondan attığını, balkondan hiç ses gelmemesi üzerine aşağıya baktığı ve Çağlayan'ın cesedini gördüğünü öne sürdü.

        Ceza Daire savcısı mütalaasında, sanık Tokgöz'ün cezalandırılması talebinin reddini istemesinin ardından duruşmaya ara verildi.

        Aradan sonra kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanık Tokgöz'ün "olası kasten öldürme" suçundan müebbet hapsine hükmedildiğini belirterek sanığın atılı suçu maktul Çağlayan'dan gelen haksız eylemden kaynaklandığından cezanın 16 yıl 6 aya indirildiğini açıkladı. Daha sonra ise sanığın sosyal durumu göz önünde bulunduran mahkeme, Tokgöz hakkında 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

        Sanık Murat Ergüç'ün ise beratine karar verildi.

        Mahkeme başkanı kararı açıkladığı sırada Tokgöz'ün yakınları fenalık geçirdi ve duruşma salonunda kargaşa oluştu. Bu kargaşayı fırsat bilen sanık Tokgöz, Bölge Adliye Mahkemesinden uzaklaşarak firar etti.

        Polislerin yaptığı çalışmalara rağmen yakalanamayan Tokgöz'ün hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan maktul Burcu Çağlayan'ın yakınlarının avukatı Ahmet Onaran, 7 yıldır Çağlayan adına yürüttükleri mücadelenin az da olsa karşılığını aldıklarını ve sanığın cezalandırıldığını söyledi.

        Onaran, sanığın kararı duyması üzerine salondan kaçtığını ve her yerde arandığını belirtti.

        - Olayın geçmişi

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa