Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARTIN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2019 o kadar önemli ki milletimizin tarihinde milat olacaktır. AK Parti, Türkiye'yi büyük bir ülke haline getirdi. İnşallah bu sürecin devam etmesi için 2019 anahtardır." dedi.

        Bartın Valisi Nusret Dirim'i makamında ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, daha önceki ziyaretlerinde verdiği 68 müjdenin 44'ünün tamamlandığını, 24'ünün ise devam ettiğini söyledi.

        Bartın'a son 15 yılda 4 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Eroğlu, "Sadece bakanlığımız tarafından 870 milyon liralık yatırımımız var. Burada 2 baraj inşa ettik. İki barajın ise inşaatı devam ediyor. Bartın'ın yüzde 59'u ormanlarla kaplı. Burada bal ormanları kurduk. Orman köylülerine büyük destek veriyoruz. Buradan müjde vermek istiyorum. Özellikle bal üretiminde orman köylülerine yüzde 20'si hibe, geri kalan da faizsiz olmak üzere 5 yılda geri ödeyecek şekilde kredi veriyoruz. Bunun için onlara ormanlık alanda yer de tahsis ediyoruz." diye konuştu.

        Eroğlu, bir gazetecinin, Bartın'ın Güzelcehisar sahilinde lav sütunlarının turizme kazandırılması amacıyla uygulanan yürüyüş yoluna ilişkin sorusuna, "Yürüyüş yolu koruma alanı dışında biliyorsunuz, biz orayı tabiat alanı ilan ettik. Yürüyüş yolunun üzeri tamamen ahşapla kaplanacak. Yürüyüş yolu ulaşım için şart. İmar planına uygun.Turizm açısından bu şarttır. Bunlar bütün dünyada yapılıyor. Avrupa'da, Amerika'da turistlerin gelip rahatça yürüyeceği yerler var. Ben inceledim, usulüne uygun yapılmış. Biz burayı korumakla kalmayacağız, bütün dünyaya tanıtacağız." yanıtını verdi.

        Dirim'in, Eroğlu'na tel sarma işlemeli Türk Bayrağı takdim ettiği ziyarette, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri de hazır bulundu.

        - "AK Parti, 14-15 yılda milletimize büyük hizmetler yaptı"

        AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı'yı da ziyaret eden Eroğlu, burada partililere seslendi.

        Eroğlu, Öğretmenler Günü dolayısıyla "Prof. Dr. Nevzat Kor'a Saygı" törenine katılmak amacıyla kente geldiğini ve ayrıca 28 Kasım Salı günü ülke genelinde tüm öğretmenler için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile fidan dikimi gerçekleştireceklerini anımsattı.

        En çevreci hükümetin kendi hükümetleri olduğunu söyleyen Eroğlu, "Dünyada en çevreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kendisi bir seferberlik başlattı ve bu seferberlikle haftaya çarşamba günü 4 milyarıncı fidan dikimini kendisi yapacak. Dünyadaki her insan için bir fidan dikeceğiz ve 7 milyara ulaşacak. Yine ülke genelinde yaptığımız 375 dev eser açılışını topluca Külliye'de yapacağız." ifadelerini kullandı.

        Bakan Eroğlu, 2019'un Türkiye tarihindeki en önemli seçimlerden birinin yapılacağı yıl olacağına vurgu yaparak, şöyle konuştu:

        "Mahalli idare seçimleri, belediye ve cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekilliği seçimi olacak. Artık bundan böyle yüzde 30-35'le iktidar olmak mümkün değil. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yüzde 50 artı 1 çünkü çıtayı AK Parti yükseltti. Bir milletin partisi olan, milletin bağrından çıkmış olan AK Parti, 14-15 yılda milletimize büyük hizmetler yaptı. Dolayısıyla biz sizlerden gayret bekliyoruz. 2019 o kadar önemli ki milletimizin tarihinde milat olacaktır. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarla Türkiye nereden nereye geldi. AK Parti, Türkiye'yi büyük bir ülke haline getirdi. İnşallah bu sürecin devam etmesi 2023, 2053 ve 2017 hedeflerinin gerçekleşmesi için 2019 anahtardır."

        Ziyarette Kalaycı, Eroğlu'na tel kırma işlemeli tablo hediye etti.

        "Okullar Hayat Bulsun Projesi" kapsamında Hayime Ana Anadolu Meslek ve Teknik Lisesi'nde ağaç dikme törenine de katılan Eroğlu, burada öğrencileri selamladı, okul bahçesine diktiği çam fidanına can suyu verdi.

        Törene, Vali Dirim, Milletvekili Tunç, İl Başkanı Kalaycı ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa