Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) ilk kez eğitim üzerinden çok boyutlu küresel bir terör örgütü inşa edildiğini söyledi.

        Bilgili, Polis Akademisi Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi (UTGAM) tarafından, Antalya'daki bir otelde gerçekleştirilen "Uluslararası Bir Tehdit Olarak FETÖ" temalı "2. Uluslararası Güvenlik Sempozyumu"nda, FETÖ'nün eğitim yapılanmasını ve nasıl mücadele edildiğini anlattı.

        FETÖ'nün inşasını tamamen eğitim üzerinden kurduğunu 15 Temmuz'dan sonra bütün açıklığıyla gördüklerini dile getiren Bilgili, "Eğitimin ilk kez bir amaç olarak değil, kendisiyle ilgisi olmayan hedefler için bir araç olarak kullanıldığını gördük. İlk kez eğitim üzerinden çok boyutlu küresel bir terör örgütü inşa edildiğini gördük." dedi.

        Yardımcı eğitim kurumu dershanelere karşı hükümet tedbir almaya başlayınca kıyametin koptuğunu anlatan Bilgili, şunları kaydetti:

        "Ders alınan dershaneler üç açıdan önemliydi. Birincisi örgüt merkeziydi. Bütün dershanelerin üst katı sadece belli insanların girebildiği örgüt merkeziydi. İkincisi devşirme merkeziydi. İnsan kaynağı buralardan devşiriliyordu. Üçüncüsü de bir finans kaynağıydı. Dershaneye karşı bir operasyon geliştirilince, kıyameti kopardılar. Dershane sektörünün yüzde 60'ı FETÖ'nün elindeydi."

        Bilgili, 15 Temmuz sonrasında özellikle bilgi işlem güvenliği konusunda ciddi tedbirler alındığını, müfredat konusunda yeni çalışmalar başlatıldığını ifade etti.

        Maarif Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Nedim Kaya ise vakıf olarak 15 Temmuz sürecinden sonra 18 ülkede okullar açtıklarını, bunun 10'unun FETÖ'den devralınan okullar olduğunu anlattı.

        Şu ana kadar toplam açılan okul sayısının 90'ı geçtiğine, 34 ülkede temsilcilikleri olduğuna dikkati çeken Kaya, 22 ülkede de okulların devri için resmi protokollerin imzalandığını anlattı.

        Sempozyum yarın sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa