Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalı, Van'da, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneğince (MİDDER) protesto edildi.

        Cuma namazı sonrası Hz. Ömer Camisi avlusunda bir araya gelen MİDDER üyeleri, Türk bayrağı, pankart ve dövizlerle NATO tatbikatındaki skandalı protesto etti.

        MİDDER Van Şube Başkanı Ahmet Yertürk, basın açıklamasında, NATO'nun 15 Temmuz darbe girişiminin de faili olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu:

        "NATO Türkiye'nin şahlanışı, dirilişi ve kalkınmasını hazmedemediği için batılı güçlerle kendi tiyatrosunu sergiliyor. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hedef alınıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan önderliğinde her geçen gün daha da gelişen Türkiye, sadece bazı ülkelerin değil, NATO gibi askeri kurumların da açık hedefi haline geldi. 15 Temmuz'da karşı karşıya kaldığımız hain darbe girişiminde NATO'nun işin içinde olduğu defalarca kanıtlandı. Yüzlerce şehidimiz ve binlerce yaralımıza rağmen o gece bu topraklarda dilimize, dinimize, vatanımıza nasıl sahip çıktığımızı tüm dünya gördü."

        Yertürk, hükümetin NATO'dan çıkma kararı vermesi halinde, Türkiye'nin 70 ilinde 400'e yakın ilçesinde örgütlenen bir sivil toplum kuruluşu olarak kararı sonuna kadar destekleyeceklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa