Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te dün bir öğrencisinin babası ve yakınları tarafından darbedildiği öne sürülen sınıf öğretmeni, hastanede tedavi altına alındı.

        İddiaya göre, merkez Şehitkamil ilçesindeki Solmaz Güzel İlkokulunda görev yapan birinci sınıf öğretmeni Hasan Koç, dün verdiği ödevi yaptığı için öğrencisi C.B'yi (6) yanağını sıkarak sevdi.

        Yüzü kızaran öğrenci eve döndüğünde, öğretmeninin çocuğunu dövdüğünü düşünen anne durumu eşi Ö.R.B'ye anlattı.

        Telefonla aradığı Hasan Koç'u iş yerine çağıran Ö.R.B, eşiyle birlikte gelen öğretmeni yakınlarıyla darbetti.

        Koç, ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Boynunda kırık olduğu tespit edilen Koç, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

        Olayın ardından Ö.R.B ile 4 yakını polis tarafından gözaltına alındı.

        - "Öğretmenler Günü hediyesi bu olmamalıydı"

        Darbedilen Koç'un eşi fizik öğretmeni Özlem Koç, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, evde bulundukları sırada aynı zamanda komşuları olan öğrencinin velisi tarafından iş yerlerine konuşmak için çağrıldıklarını söyledi.

        Eşiyle beraber Gazikent Mahallesi'ndeki iş yerine gittiklerinde ellerinde demirler bulunan 5 kişiyle karşılaştıklarını anlatan Koç, "Eşime gitmeyelim dedim ama bana 'Yaptığım yanlış bir şey yok. Gidip yanlış anlaşılma varsa düzeltmem gerek' dedi. Birlikte iş yerine girdik. İçeri girer girmez beni kenara çekip eşimi araya aldılar ve dövmeye başladılar." dedi.

        Eşinin boynunun kırık olduğunu ve doktorların "şu an için ameliyatın riskli olduğunu" söylediklerini ifade eden Koç, şöyle konuştu:

        "Eşimin şu an hayati tehlikesi bulunuyor. Bu olayları yapanların en ağır cezayı almasını istiyorum. Öğretmenler Günü'nde alacağım hediye bu olmamalıydı. Eşimin hediyesi bu olmamalıydı. Yapılması gereken bu değildi. Tüm yetkililere sesleniyorum, eğitim camiasına yapılan bu saldırıya 'dur' dememiz gerekiyor. Bugün bize yarın bir başkasına."

        Anne Ayşe Koç ise saldırıyı gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almasını istediğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa