Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan eski yurt çalışanının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Hakan Demir ile avukatı hazır bulundu.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un kullanıcısı olduğu belirlenen sanık, aleyhindeki raporları ve tanık beyanlarını kabul etmedi.

        Mahkeme Başkanı Hasan Çınar'ın, ByLock'a giriş için kullanıcı adında ismi ve memleketinin plakası, şifresinde ise çocuklarının adının baş harfleri bulunuyor. Bu duruma ne diyorsun?" diye sorması üzerine Demir, "Tesadüftür." yanıtını verdi.

        Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Çınar, sanığa ByLock yazışmalarındaki içerikleri okudu. Çınar, yazışmalarda sanığa "Hakan abi" diye hitap edildiğini belirtmesi üzerine Demir, "Yazışmalarda bana öyle hitap edilmesi de bana göre tesadüftür." dedi.

        Sanık Demir, 2015'te çalıştığı yurttan ayrılarak İzmir'e gittiğini ve burada bir markette işe girdiğini belirtti. Demir, örgüte ait yurtta çalıştığı süreçte yasa dışı hiçbir eylemde bulunmadığını savundu.

        Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 25 Ocak 2018'e erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa