Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik'te, 2. Abdülhamit döneminde 1905 yılında açılan ve bugün Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi olarak faaliyet gösteren okulun bir bölümünde "Eğitim Tarihi Müzesi" açıldı.

        Ertuğrul Mahallesi'ndeki okulun bünyesinde hizmete giren müzenin açılış törenine, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş katıldı.

        Durmuş, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, müzede 100'ün üzerinde tarihi materyal bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

        "Harf inkılabından önceki kayıt defterleri, şu andaki kayıt defterleri, uzun yıllar önceki dönemdeki öğretmenlerin fotoğrafları, onlara verilen sağlık raporları, tarihi bina fotoğrafları, eğitim materyalleri gibi çok sayıda eser var. Müzenin amacı gençlerimizin geçmiş ile gelecek arasındaki bağını oluşturmak, o estetik değerleri bugünkü mantık sürecinden geçirmek. O eski film şeritlerini görünce hepimiz duygulandık. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde böylesine bir açılışta olmaktan gurur duyduk."

        Okulun bünyesindeki müzede, makaralı film makineleri, mikrofonlar, kasetçalar, gaz yağı lambaları, örnek eğitim ve sağlık karneleri, körüklü fotoğraf makinesi, bekçi saatleri, mikroskop gibi materyaller sergileniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa