Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesinde geçmiş dönemde bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla haklarında dava açılan, eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da aralarında yer aldığı tutuksuz 48 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanıkların bir kısmı ve avukatları katılırken, Macit Özcan salonda yer almadı.

        Mahkeme savcısı, daha önce yaptığı mütalaayı tekrarlayarak, "Sanıklar hakkında isnat edilen suçların yasadaki ceza miktarları, suçları işlediklerine yönelik kuvvetli suç şüphesinin olması, henüz toplanmayan delillerin olması ve delillerin karartılması şüphesi" gibi gerekçelerle sanıklardan Macit Özcan, oğlu İlker Özcan, A.S, E.A, T.A, M.A ve C.A. hakkında yakalanma kararı çıkarılarak tutuklanmalarını talep etti.

        Mahkeme heyeti, savcının tutuklama talebini reddederek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 1 Mart 2018'e erteledi.

        - Olayın geçmişi

        Mersin Büyükşehir Belediyesinin önceki yönetimi döneminde ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 35 zanlıdan aralarında Özcan'ın oğlu ve iki kardeşinin de bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı.

        Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliğine yapılan başvuru sonrasında sanıklardan Özcan'ın oğlu İlker Özcan ile kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan'ın 500'er bin lira, müteahhit M.A.'nın ise 250 bin lira kefaletle, diğer 11 zanlının da adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmişti.

        Operasyon kapsamında Macit Özcan hakkında verilen yakalama kararı, avukatının itirazı sonucu kaldırılmış, yurt dışında bulunan Özcan daha sonra Mersin'e dönmüştü. İlk duruşmada, tutuksuz yargılanan 48 sanık hakkındaki adli kontrol kararları kaldırılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa