Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişi, bağışlanan karaciğeriyle başka bir hastaya umut oldu.

        Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Çekirge Devlet Hastanesinde böbrek yetmezliği tedavisi gören ve organ nakli bekleyen 41 yaşındaki M.A'nın, beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşti.

        Hastane yetkilileri, organ bağışı için M.A'nın ailesiyle görüştü. Ailenin olumlu yanıt vermesi üzerine M.A'nın karaciğeri başarılı bir operasyonla alındı.

        Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Tamara Uzun Bal, her bağışlanan organın yeni umutlar yeşerttiğini kaydetti.

        Yapılan bağışlarla hastalara umut olmaya devam ettiklerini belirten Bal, ''Yakınlarına yaptığı bağıştan dolayı teşekkür ediyor, ölen kişiye de Allah'tan rahmet diliyoruz." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa