Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş ve Kilis'te 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

        Gaziantep'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehitkamil Kongre Merkezi'nde devam etti.

        Buradaki törende, şiir okundu, aday öğretmenler adına Firdevs Menderes Okan, emekli öğretmenler adına da Pervin Şen konuşma yaptı.

        İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, yaptığı konuşmada, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olan öğretmenliğin bilginin verilmesi ve öğrencilerin donatılmasında çok önemli bir rolü olduğunu söyledi.

        Devletlerin, milletlerin geleceğinde ve kalkınmasında önemli anahtar rol üstlenen mesleklerden birinin öğretmenlik olduğunu anlatan Mete, kalkınmış ve kalkınmakta olan milletlerin, kalkınmışlık düzeylerinin eğitime, öğretime, öğretmene ayırdıkları kaynakla, kıymetle doğru orantılı olduğunu anlattı.

        Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise Gaziantep'te 630 bin öğrenci ve 26 bin 500 öğretmenden oluşan milli eğitim camiasının büyük bir aile olduğunu vurgulayarak "Öyle bir meslek yapıyorsunuz ki, anne ve baba gibi aziz bildiğimiz öğretmenlerimizsiniz. 1975 yılında ilk öğretmenim Hayriye Bağcı'ydı. Onun şahsında bütün öğretmenlerimin gününü kutluyorum. Onlar bizi yetiştirdiler. Doğruyu, yanlışı, helali, haramı, ayıbı, değerlerimizi öğrettiler. Biz onların eserleriyiz. Sizler bizim geleceğimizi yetiştiriyorsunuz." dedi.

        Yerlikaya, öğretmenlerin ev sahibi olması için projeleri bulunduğunu, talep topladıktan sonra TOKİ Başkanlığına başvuracaklarını sözlerine ekledi.

        Konuşmaların ardından adaylık süreleri biten öğretmenler yemin etti. Törende, düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmenlere ödülleri de verildi.

        - Malatya

        Malatya'da, Atatürk Caddesi'nde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Törenin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Vali Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti.

        Kaban, ziyaretten memnuniyet duyduğunu aktararak Tatlı ve beraberindeki öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

        Öğretmenlerin sadece bir gün değil hayatın her günü anılması gerektiğini, çocukların anne ve babadan sonra öğretmenlerinden eğitim aldığını anlatan Kaban, "Bu anlamda hiç kimse yok ki öğretmenlerinden bir şey almamış olsun. Aldığı eğitim onu hayata bağlayan, onun hayat içerisindeki duruşunu, bir sonraki evrede aile sahibi oluşunu belirleyen önemli bir etken." dedi.

        Tatlı ise öğretmenlerin ülkeyi yarınlara taşıyacak genç nesiller yetiştirdiğini belirterek kendilerini kabul ettikleri için Kaban'a teşekkür etti.

        - Kilis

        Kilis'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

        Buradaki törenin ardından Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlük Konferansında düzenlenen programda müzik dinletisi sunuldu, "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" sertifikası alan okullara ödülleri verildi.

        - Şanlıurfa

        Şanlıurfa'da Yöneticisi Akademisi ve Sürekli Eğitim Merkezinde düzenlenen törende, şiirler okundu ve aday öğretmenler yemin etti.

        Emekli öğretmenlere şeref belgelerinin takdim edildiği programda, başarılı öğretmenlere ödül verildi.

        Öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği parçaların ardından program sona erdi.

        - Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş'ta Atatürk Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'un çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programa, Mehmet Akif Kültür Merkez'inde devam edildi.

        Öğrenciler tarafından çeşitli sunumlar ve müzik gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

        Programda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül, emekli öğretmenlere hizmet belgesi verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa