Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya'nın Seydişehir ilçesinde engeline rağmen öğretmenliğe devam eden ve halen okulunda müdürlük görevini sürdüren İzzet Eker, sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilere destek oluyor.

        Trafik kazası sonrası omurilik felci olan ve uzun tedavi sonrası yaşamını tekerlekli sandalyede devam ettiren 38 yaşındaki İzzet Eker, Halise Güney Ortaokulu'nda müdürlük yapıyor, ders veriyor, kitap yazıyor.

        Hazırladığı testleri internet ortamında yüzbinlerce öğrenciye ulaştıran Eker, internette kendi adına açtığı, 115 bin üyesi olan eğitim sitesini yönetiyor. Eker, başlattığı kampanyalar ile temin ettiği tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor, yardıma muhtaç kişiler için organizasyonlara destek veriyor.

        Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ Üniversitesinden 2002 yılında mezun olduğunu söyledi.

        Mezuniyetin ardından 2003'te ilk görev yeri Nizip İmam Hatip Lisesine atandığını belirten Eker, "Burada 2 yıl görev yaptım. 2006 yılında bir trafik kazası nedeniyle omurilik felci oldum. O tarihten itibaren de memleketim Seydişehir'de öğretmenlik mesleğine devam ediyorum." dedi.

        - Eğitim sitesinin 115 bin üyesi var

        Öğretmenliğin yanı sıra 2012 yılından beri okulda idarecilik yaptığına işaret eden Eker, şöyle devam etti:

        "Bir yandan da Selçuk Üniversitesinde tefsir anabilim dalında yüksek lisansımı tamamladım. 2011 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik internet sitesi açtık. 'www.izzeteker.com' adıyla açtığımız site, 115 bin üyesi ile sahasında Türkiye'nin en çok takip edilen, rağbet gören sitelerinden biri haline geldi. 2 yıl önce yazdığım, 'En Güzel İnsanın Hayatı; Hz. Muhammed' kitabımın bu yıl beşinci baskısı yapıldı ve 50 bin rakamına ulaştık. Onun haricinde set olarak hazırladığımız, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine yönelik kaynak kitaplarımız, testlerimiz var. Hiçbir engel tanımadan yazmaya, üretmeye, insanlara faydalı olmaya gayret ediyoruz."

        Eker, öğretmen arkadaşlarının desteği ile sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini dile getirerek, "Akülü araçlar dağıtarak engelli insanların yürüyen ayağı olmaya çalıştık. Yardıma ihtiyacı olanlara sosyal platformlarda destek olduk. Engelim beni yıldırmadı, hayatıma kaldığım yerden devam ettim. Geçirdiğimiz kazayı da Allah'ın bir lütfü olarak gördük, mücadelemize asla isyan etmeden devam ettik. Şu an müdürlüğünü yaptığım okul, taşımalı eğitimin yaygın olduğu bir okul. Çocuklarımıza en iyi eğitim hizmeti vermeye gayret ediyoruz." diye konuştu.

        - Okulda annesi adına çeşme yaptırdı

        Annesinin 3 yıl önce vefat ettiğini, babasıyla yaşadığını anlatan Eker, okulun bahçesine annesi adına çocuklar için sebil yaptırdığını aktardı.

        Ailesi, çevresi ve ilçe yöneticilerinin kendisine daima destek verdiğini vurgulayan Eker, "Engel bizim için sadece bir basamak. Biz bu basamağa bastık ve daha yukarılara çıkmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa