Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 derece ile Kars'ta kaydedildi.

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, soğuk havanın etkisini sürdürdüğü bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği, öğle saatlerinden itibaren Ardahan çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren ise Erzurum, Erzincan ve Kars genelinin aralıklı ve hafif olarak kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Bölge genelinde gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Kars'ta 18, Ardahan, Ağrı ve Erzurum'da 10, Erzincan'da 6, Iğdır'da 4 derece olarak ölçüldü.

        Gün içerisinde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da 7, Erzincan'da 2, sıfırın altında olmak üzere, Erzurum ve Ardahan'da 4, Kars'ta 3, Ağrı'da ise 2 derece olması bekleniyor.

        Bölgedeki kar kalınlıkları ise Erzurum'da 6, Kars'ta 7, Ardahan'da 4 santimetre olarak ölçüldü.

        Yetkililer, soğuk ve yağışlı havanın sebep olacağı buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma ve tipi hadiseleri gibi konularda vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

        - Kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor

        Bölge etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bina çatılarında buz sarkıtları oluştu, araba ve evlerin camları buz tuttu.

        Vatandaşlar arabalarını soğuktan korumak için üzerine battaniye serdi.

        Kars'ın Sarıkamış ilçesinde oto tamircisi Turan Yanardağ, sezon olarak havanın en soğuk olduğu günü yaşadıklarını ifade ederek, "Bazı araçların yakıtları dondu. Gece eksi 19 dereceleri gördük. Sabah çalışmayan, donan arabaları pürümüzle ısıtıp çalıştırıyoruz." dedi.

        Soğuk havadan yaban hayatının da etkilendiği görüldü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa