Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde belediye tarafından evlat özlemi çeken yaşlıların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan "Alo Evlat Hattı" ekibi, Hanım Topal'ın 112'nci yaş gününü kutladı.

        Belediye tarafından, "İhtiyacınız olduğunda evladınız kapıda" sloganıyla oluşturulan "Alo Evlat Hattı" (371 11 71) ekipleri, 112 yaşına giren Topal'a doğum günü düzenledi.

        "Alo Evlat Hattı" personeli, Uzunbey Mahallesi’ndeki evinde ziyaret ettikleri Topal'ı yeni yaşından dolayı kutladı. Topal, üzerinde "Hanım annemiz 112 yaşında" yazılı pastanın mumlarını üfleyerek söndürdü, daha sonra ikram edilen pastadan yedi.

        Sürpriz doğum günü kutlaması dolayısıyla duygulu anlar yaşayan Topal, "Evlatlarım, bana belki ömrümün son günlerinde bu mutluluğu tattırdınız. Cenab-ı Allah sizlerden, büyüklerimizden razı olsun. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez evladımın ve sizlerin de Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Ömrümüzün son deminde beni mutlu ettiniz, Allah da sizin yüzünü güldürsün." diye konuştu.

        Eşi 40 yıl önce vefat eden 6 çocuk ve 25 torun sahibi Hanım Topal, "Bu kadar dinç kalmamın sırrı, küçük yaşımdan bu yana namazımı aksatmadan kılmam ve orucunu hiç bırakmadan tutmamdır." dedi.

        "Alo Evlat Hattı" ekipleri Hanım Topal'a sıcak yemek ve ev temizliğinde yardımcı oluyor.

        - "Alo Evlat Hattı"

        Başbakan Binali Yıldırım'ın tavsiyesi üzerine Kartepe Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Alo Evlat Hattı" ekipleri, çocuğu olmayan ya da çocuğunu kaybeden yaşlılar ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarla ilgileniyor.

        İlçede ihtiyaç sahibi, yaşlı ve kimsesiz vatandaşların mutluluklarına vesile olan ve "İhtiyacınız olduğunda evladınız kapıda" sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında ekipler, ücretsiz olarak her gün vatandaşlara hizmet veriyor.

        Ekipler, vatandaşların ev temizliği, tamirat, kişisel bakım, alışveriş gibi fiziksel ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra, onları kültür-sanat etkinliklerine de götürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa