Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'nin eğitim tarihini geçmişten günümüze tarihi belge ve materyallerle anlatan Edirne Eğitim Tarihi Müzesi, şehrin eğitim hafızasını ziyaretçilerine yansıtacak.

        Osmanlı Devleti'nin Avrupa'daki ilk payitahtı şehrin en eski eğitim kurumlarından biri olan 160 yaşındaki Edirne Lisesi’nde kurulan Eğitim Tarihi Müzesi, Öğretmenler Günü’nde gerçekleşecek törenle açılacak.

        Müzede bulunan 100 yıl öncesine ait ders araç gereçleri, Osmanlı Türkçesiyle yazılmış ders notları, diplomalar ve kayıt arşivleri ziyaretçilerini tarih yolculuğuna çıkaracak.

        Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzenin Edirne’nin eğitim tarihini kapsamlı şekilde anlattığını söyledi.

        Edirne’nin, medeniyetlerin buluştuğu bir şehir olduğunu ifade eden Cırıt, "Edirne, yılların getirmiş olduğu bir medeniyete sahip. Edirne’nin önemli bir eğitim medeniyeti şehir olduğunu biliyoruz. Kentimizdeki okullarımızı gezerek topladığımız materyallerle müzemizi oluşturduk. Çok eski yıllara ait kitap, doküman, geçmiş yıllara ait ders araç gereçleri, o dönem kullanılmış tabaklar, çanaklar, eğitim alanında kullanılmış eski baskı makineleri ve benzeri materyallerden oluşan bir müze oluşturuldu. Müzemiz, Öğretmenler Günü’nde açılacak. Ben halkımızın bu müzeyi gezmesini tavsiye ediyorum. Eğitimimizin nereden nereye geldiğini bu müzede açık bir şekilde görecekler." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa