Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'de "Yaşam alanlarım oluşuyor, hayatım renkleniyor" projesi kapsamında Hatice Erkurt Anaokulu'nda oluşturulan yaşam alanının açılışı yapıldı.

        Hatice Erkurt Anaokulu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Okulu yaptıran 88 yaşındaki Raika Makbule Erkurt, tekerlekli sandalye ile geldiği törende, İstiklal Marşı okunurken ayağa kalmak istedi. Marşı ayakta dinlemek için büyük çaba gösteren Erkurt'a, öğretmenler yardımcı oldu. Öğretmenlerin desteğiyle İstiklal Marşı'nı ayakta dinleyen Erkurt'un bu çabası, çevredekileri de duygulandırdı.

        Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, burada yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitimlerin öğrencilerin kendini geliştirmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

        Okul öncesi eğitimde çocukların kas yapılarının geliştiğini, yaratıcılıklarının arttığını ifade eden Cırıt, "Biz bu yaşta çocuğa düşünmesini, düşündüğünü sorgulayarak doğruyu ve yanlışı bulabilmesini sağlarsak Türkiye'de eğitim çok iyi bir noktaya gelecektir. Çünkü çocuklarımızın gerçek manada düşünmesi ve sorgulaması onları daha iyi bir noktaya getirecek kendine öz güveni gelecektir. Bilim adamı yetiştirmek istiyorsak bunu yapmamız gerekiyor." dedi.

        Hatice Erkurt Anaokulu Müdürü İlknur Çevik de "Yaşam alanlarım oluşuyor, hayatım renkleniyor" projesi kapsamında okullarında yapılan düzenlemeleri anlattı.

        Konuşmaların ardından okulda oluşturulan yaşam alanlarının açılışı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa