Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon'da Karadağ'ın eteğindeki sarp ve kayalık alana kurulu tarihi Sümela Manastırı ve ören yeri, kar yağışıyla beyaza büründü.

        Restorasyon ve kaya ıslahı çalışmaları nedeniyle bir süredir ziyarete kapalı olan Sümela Manastırı, sunduğu alternatif turizm seçenekleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekiyor.

        İlkbaharda yemyeşil doğası ve mevsim çiçekleri, sonbaharda rengarenk ormanlarıyla öne çıkan Sümela Manastırı ve ören yeri, kar yağışıyla ziyaretçilerine bambaşka güzellikler sunuyor.

        Ören yerinde kar yağışının ardından, ağaçlar, çeşmeler ve vadideki derenin bazı bölümleri, adeta kartpostallık görüntüler oluşturdu.

        Yöreye gelen ziyaretçiler de bol bol fotoğraf çekerek hem manzaranın hem de karın tadını çıkarıyor.

        - "Manzaranın keyfini çıkarmak isteyenleri bekliyoruz"

        Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve soğuk havanın, bölge ve ülke turizmi açısından önemli potansiyele sahip ilçede de etkisini gösterdiğini söyledi.

        Sümela Manastırı ve ören yerinin ilçenin önemli destinasyonları arasında yer aldığına işaret eden Koçhan, yörenin her mevsim adeta bir turizm cenneti olduğunu vurguladı.

        Koçhan, doğanın ve manzaranın keyfini çıkarmak isteyenleri bölgeye beklediklerini kaydetti.

        Belediye olarak kar yağışının yaşamı olumsuz etkilememesi için çalıştıklarını ifade eden Koçhan, yaşanacak her türlü olumsuzluğa karşı ekiplerin hazır olduğunu sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa