Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olmasına rağmen son yıllarda yeterli kar yağışı olmadığı için sezonun kısa sürdüğü Uludağ'da, suni kar üretimiyle bu sürenin uzatılması hedefleniyor.

        Teleferik AŞ tarafından 500 bin lira maliyetle kurulan suni kar makinesiyle, Kurbağa Kaya Teleferik İstasyonu'ndaki kayak pistinde 5 metrekarelik alana 5 metre kalınlığında suni kar yağdırılıyor.

        Söz konusu suni kar, özel püskürtme makineleriyle ezilip, yayıldıktan sonra 700 metrelik alanı kayak yapmaya hazır hale getiriyor.

        Teleferik AŞ'nin Kurbağa Kaya istasyonu sorumlusu Ömer Faruk Kabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alanı acemi kayakçılar için eğitim amacıyla yaptıklarını söyledi.

        Uludağ'da yağan karın şu anda kayak için yeterli olmadığını vurgulayan Kabak, bu nedenle suni kar desteğiyle eksik olan kar yüksekliğini elde ettiklerini ifade etti.

        Yaklaşık iki gündür bu çalışmaya aralıksız devam ettiklerini belirten Kabak, şöyle konuştu:

        "5 metre karelik bir alanda 5 metre yüksekliğinde kar ürettik. Akşamda kar makinesiyle ezip pist haline getirip gelen misafirlerimiz için burayı güzel bir şeklide hazırlayacağız. 700 metrelik bir alanı pist haline getireceğiz. Makinemiz su ile çalışıyor. Su, makineye girdikten sonra havada makinenin belli unsurları tarafından iğne tanecikleri halinde havaya püskürtülerek havanın eksilerde olması ve nemin olması nedeniyle kara dönüşüyor. Aslında makinemiz su püskürtüyor. Biz karı havada elde ediyoruz. Sezonun açılmamasına rağmen yoğun talep alıyoruz. Test amacıyla getirdiğimiz bu suni kar yağdırma cihazı testi geçti. Hedefimiz tüm Uludağ'a bu makineyi getirmek."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa