Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Memleketi Gümüşhane'ye gelirken Tunceli'de terör örgütü PKK üyelerince kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın ailesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yurdun çeşitli yerlerinden gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

        AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Kahraman ve beraberindekiler, şehit öğretmenin Gümüşhane'nin Torul içesindeki evlerinde baba Hamit ve anne Gülay Yılmaz'ı ziyaret etti.

        Ziyarette Kahraman, baba Yılmaz'a, Kocaeli'de şehit öğretmen için oluşturulan hatıra ormanının resmini, Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı ile "Elif' yazısı bulunan tablo hediye etti.

        Baba Hamit Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hatırlanmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Misafirlerinin Kocaeli'den, bu soğuk günde şehit oğluna vefa örneği göstermek adına ziyaretlerine geldiğini belirten Yılmaz, "Bu milletin bir evladı, bir ferdi olarak, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ın babası olarak bütün milletime, bütün öğretmenlerime şükranlarımı sunuyorum." dedi.

        Oğlu Necmettin'in cehaletle savaşırken yanında kaleminden başka bir şey olmadığını, buna rağmen katledildiğini anlatan Yılmaz, "Asalak böcekler tarafından, dağlarda, inlerde, mağaralarda yaşayanlar tarafından katledildi. Şükürler olsun ki kalemiyle şehit oldu. Bu yüzden de çok gururluyuz, başımız dik." diye konuştu.

        Kahraman da ailenin acısını paylaşmak ve Öğretmenler Günü'nde yanlarında olduklarını göstermek adına kente geldiklerini kaydederek, "Rabb'im bizlere de şehit olmayı, şehit babası olmayı nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

        Ziyarette, şehit öğretmen için Kur'an-ı Kerim okundu.

        - İstanbul Büyükşehir Belediyesinden ziyaret

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı personeli de şehit öğretmenin ailesini ziyaret etti.

        Zabıta Müdürü Mehmet Ezber, Kurumsal Gelişim Sorumlusu Selman Yücel ve zabıta memurları, aileye taziyelerini iletti.

        Ziyarette Ezber, baba Yılmaz'a Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gümüşhane İlçeleri
        Tüm Gümüşhane Haberleri
         Gümüşhane

        Gümüşhane

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa