Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan eski polis 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Emre Sağmen ile avukatı katıldı.

        Telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock ile Eagle kalıntısı tespit edilen Sağmen, hakkındaki suçlamaları ve tanık beyanlarını kabul etmedi.

        Mahkemeye ulaşan raporlara göre, Bank Asyada gizli hesabının bulunduğu ve her ay bin 500 lira giriş-çıkış olduğu belirlenen sanık Sağmen'in, Kimse Yok Mu Derneğine mesajla bağış yaptığı da saptandı.

        Mahkeme Başkanı Hasan Çınar'ın "ByLock tespiti yapılan numarada programa giriş için kullanıcı adında ismin ve memleketinin plaka numarası bulunuyor? Bu duruma ne diyorsun?" sorusunu yönelttiği sanık, "ByLock kullanmadım, kabul etmiyorum." yanıtını verdi.

        Mahkemede ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen rapora göre sanığın "örgüte kişi başı 300 lira himmet veren kişilerin başında geldiğinin" belirtilmesini üzerine Sağmen, "Rapora göre 5 kişiden sorumlu olup himmet topladığıma ilişkin raporu kabul etmiyorum. Bank Asya'da gizli hesap açmadım, hesabım normal hesaptır. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. 11 yıl polislik yaptım, bugün terör örgütüne üyelikten yargılanıyorum. Suç işlemedim. 16 aydır tutukluyum, tahliyemi istiyorum." şeklinde savunma yaptı.

        Mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Musa Erdem Altınhalka ise sanığın ByLock kullanıcısı olması ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

        Mahkeme heyeti, sanığa, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıl hapis cezası verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa