Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ula ilçesinde gece meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Arıcılar Mahallesi'ndeki bazı evlere ve yollarda çatlaklar oluştu.

        Arıcılar'da, deprem nedeniyle dağdan koparak yolları kapatan kayalar, belediye ekiplerince kaldırıldı. Mahalledeki bazı yollar ve evlerde deprem nedeniyle çatlaklar oluştu, yol kenarlarındaki bazı ağaçlar da devrildi.

        Artçı sarsıntıların sürdüğü mahallede vatandaşlar geceyi araçlarında veya evlerinin önünde geçirdi.

        Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay ekipleri tarafından vatandaşlara çay ve kumanya dağıtımı yapıldı.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de çatlakların oluştuğu evlerde hasar tespitini sürdürüyor.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri de 25 haneli mahallede evleri tek tek dolaşıp ihtiyaçları soruyor.

        Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, AA muhabirine, gece meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından çalışma yürüttüklerini söyledi.

        Depremin ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulunduğunu belirten Yılmaz, "AFAD ekiplerimiz bölgede hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Devlet tüm kurumları ile ilk andan itibaren vatandaşının yanında. Bölgede yaptığımız ilk tespitlerde bazı evlerde küçük çaplı çatlaklar var." dedi.

        Yılmaz, çalışmaların tamamlanmasıyla hasar tespitinin belirleneceğini ifade ederek bölgede şu an için korkulacak bir durum olmadığını ifade etti.

        Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl ise gece saatlerinden itibaren 10 kişilik ekiple bölgeye geldiklerini ve çalışma yürüttüklerini söyledi.

        İlk tespitlere göre 5 evde çatlaklar bulunduğunu tespit ettiklerini anlatan Çöl, "Dağdan kopan kaya parçaları nedeniyle yollarda kapanan yerler vardı ilk olarak onları temizledik. Kayda değer çok büyük yıkılma, göçme yok. Sadece çatlaklar, yarıklar ve baca yıkılmaları var. " diye konuştu.

        Dudu Çoban ise yatmaya hazırlanırken şiddetli bir sarsıntı ile kendilerini dışarı attıklarını anlattı.

        Sarsıntıların gece boyu devam ettiğini belirten Çoban, "Çok korktuk. Evimizin bahçesinde ateş yakarak geceyi geçirdik. Halen de sarsıntılar devam ediyor. AFAD ekipleri gelerek hasar tespiti yaptı. Evimde büyük çatlaklar oluştu. Sabaha kadar sallandık, hiç uyumadık." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa