Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya İHH İnsani Yardım Derneğince başlatılan "İyilik Kervanı Arakan İçin Yola Çıkıyor" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Arakan'a gönderilmek üzere yola çıktı.

        Arakan'da yaşanan zulüm ve yoksulluk için harekete geçen Sakarya İHH İnsani Yardım Derneğince, Arakan'daki zulümden kaçarak Bangladeş'deki mülteci kamplarına sığınan mazlumlar için 5 kişilik ekip gönderildi.

        Arakan'a yola çıkan Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkan vekili Doç. Dr. Yaşar Kahraman, yaptığı açıklamada, Arakanlıların kendi topraklarında yaşayamaz hale getirilerek, çok zor koşullara sürüklendiğini belirtti.

        Myanmar'daki Arakanlıların yarıdan fazlasının açlık ve yoksullukla boğuştuğunu aktaran Kahraman, "Arakanlılar kendi ülkelerinde hiçbir hakka sahip olmadıkları gibi hak talebinde bile bulunamıyorlar. Oradaki Müslüman kardeşlerimiz baskı ve zulümle ya ülkeyi terke ya da ölüme zorlanıyorlar. Zaman zaman kanlı katliamların da yapıldığı tüm dünya kamuoyunca biliniyor. Son katliamlarla birlikte 30 binden fazla Arakanlının öldürüldüğü, yüz binlercesinin de Bangladeş ve diğer komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Arakan için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Kahraman, 6 bin aileye gıda kolisi, 3 bin aileye hijyen seti ve bin aileye bebek maması yardımı hedefiyle yola çıktıklarını anlattı.

        Kahraman, nerede bir mazlum varsa orada olmaya devam edeceklerini belirterek, "Arakan için yardım etmek isteyen hayırseverler geç kalmadılar. Yardım etmek isteyenler vakıf merkezine gelerek ya da banka yoluyla bağışlarını gerçekleştirebilirler." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa