Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Van'da 56 ve Bitlis'te 3 yerleşim birimine kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

        Van'da dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle Gürpınar ilçesinde 24, Muradiye ilçesinde 17, İpekyolu ilçesinde 10, Başkale ilçesinde 3, Bahçesaray ve Gevaş ilçelerinde birer yerleşim birimine ulaşım kapandı.

        Kapanan yolların açılması için Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        Bitlis'te de merkeze bağlı 3 köye kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, kapalı yolların açılması için çalışmalara devam ediyor.

        - Bitlis karla mücadeleye hazır

        Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün itibarıyla karla mücadele çalışmalarına başladıklarını söyledi.

        2 bin 349 kilometre köy yolunda, 350 köy ve 262 mezra olmak üzere 612 yerleşim biriminde karla mücadele edeceklerini anlatan Aydoğdu, 10 şantiye, 90 personel ve iş makinelerinin de aralarında bulunduğu 60 araçla gece gündüz demeden hizmet sunacaklarını aktardı.

        Aydoğdu, kışın asılsız ihbarlar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını, bu ihbarların çalışanların performansını düşürdüğünü dile getirdi.

        Asılsız ihbarların can kayıplarına da neden olabildiğini vurgulayan Aydoğdu, "Bir ihbara gidiyoruz, asılsız çıkıyor ama diğer tarafta bir can kaybı olabilir. Bunlara dikkat edilmeli. Birbirimizi uyarmamız gerektiğine inanıyorum. Gece gündüz şantiyede kalan arkadaşlarımız evlerine gitmiyor. Halkımıza hizmet ediyoruz." dedi.

        Aydoğdu, sağlık kurumları, basın, AFAD ve kendi ekipleriyle koordineli çalıştıklarını ifade etti.

        Bitlis'te 4 aylık karla mücadele çalışmasının 3-4 milyon liraya mal olabildiğine işaret eden Aydoğdu, "Bitlis'te yıllık ortalama 10-15 metre kar yağıyor. Bu, yollarda tahribat olarak bize dönüyor. Yatırımın ilerlemesi gerekirken, geriden başlıyoruz. Yaptığımız masraflar hiçe gidiyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa