Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ula ilçesinde yaşanan 5 büyüklüğündeki deprem, kırsal Arıcılar Mahallesi'ndeki evlerin tamamında hasara neden oldu.

        Arıcılar'da, deprem nedeniyle dağdan düşen büyük kaya parçaları mahalleye ulaşımın sağlandığı yolları kapattı. Bu yollar ile evlerde çatlaklar oluştu, yol kenarlarındaki bazı çam ağaçları devrildi.

        Artçı sarsıntıların sürdüğü mahallede vatandaşların tamamı geceyi araçlarında ve evlerinin önünde ateş yakıp battaniyelere sarınarak geçiriyor.

        Jandarma ekipleri bölgeyi dolaşarak halkı evlerine girmemeleri konusunda uyardı.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de çatlakların oluştuğu evlerde hasar tespitine başladı.

        - Evlerin tamamı hasarlı

        Mahalle Muhtarı Salim Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremi şiddetli bir şekilde hissettiklerini ve hemen dışarı çıktıklarını söyledi.

        Deprem anında büyük korku yaşadıklarını belirten Uysal, şöyle konuştu:

        "Allah'a şükür can kaybımız yok; tek tesellimiz bu. Artçı sarsıntılar hala devam ediyor. Bu nedenle kimse evlerine girmiyor. Mahallemizde 25 hane var. Tamamında küçük ve büyük ölçekli çatlaklar var. Deprem nedeniyle dağdan düşen büyük kaya parçaları yolları kapattı. Devletimizden Allah razı olsun, tüm ekipler buraya geldi ve çalışmalara başladılar."

        Mahalle sakinlerinden bazıları ise evlerinin önünde ateş yakarak beklemeye başladıklarını, çocuklarını ise araçlarında uyuttuklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa