Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Adıyaman'da, şu ana kadar gelir getirici türden 250 bine yakın fidan diktiklerini söyledi.

        Tüfekci, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver ve Adıyaman Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi ile birlikte AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan'ı ziyaret etti.

        Harun Tüfekci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ormancılık faaliyetlerinde özellikle gelir getirici türden fidanların dikimine önem verdiklerini söyledi.

        Bu kapsamda Adıyaman'da da önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Tüfekci, şöyle devam etti:

        "Şu an itibariyle Adıyaman'da 250 bine yakın gelir getirici türden fidan diktik. Nedir bu türler? Ceviz ve badem. Alıçlara da aşı yapıyoruz. 33 bin yabani türden alıç aşılandı. Onların da ekonomiye kazandırılması önemli. Alıç çok fazla tercih edilen bir şey değil gibi düşünebilirsiniz ama ilaç sanayisinde ve buna benzer birçok alanda alıcın ciddi anlamda ülke ekonomisine katkı sağlayacak yönleri var. Tabi burada bademin ciddi anlamda kendisini gösterdiğini ve bölgede tercih edildiğini gördüm. Bademin tescillenmesi anlamında elinizi çabuk tutun. Hemen hemen en iyi badem üretilen alanlardan birisi şu an Adıyaman diye görüyoruz."

        Tüfekci, fidan dikimi konusunda gereken desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.

        Ziyaret sırasında Tüfekci'ye el dokuması seccade hediye edildi.

        Tüfekci daha sonra Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti.

        Atakent Anadolu Lisesi civarındaki ağaçlandırma etkinliğine de katılan Tüfekci, Vali Nurullah Naci Kalkancı ile birlikte fidan dikti.

        Tüfekci, ziyaretleri sırasında Adıyaman Belediyesi önünden AK Parti İl Başkanlığına kadar Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile beraber bisiklet kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa