Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya’da, bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, Boşnaklara yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki gösterdi.

        Kütahya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen 10 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi Kütahyalı'yı kınadı.

        Kütahya Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ercan Taşkın, sivil toplum kuruluşlarının adında yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

        "Rasim Ozan Kütahyalı ismi ile maruf kişi her ne kadar Kütahyalı soy adını taşıyor olsa da Kütahya ile uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığını biliyoruz. Kütahya, Selçuklu'nun kalesi, Osmanlı'nın sancağı, şehzadeler ve evliyalar şehri, Osmanlının kurucusu Osman Bey’in büyüdüğü toprak. Hayme Ana’nın kabrinin mekanı. Kurtuluş Savaşı’ndaki şehitlerin diyarı, kuruluşun ve kurtuluşun memleketi. Kütahya, adı kutsaldır, onurludur, şereflidir. Rasim Ozan Kütahyalı'nın, halkımızın mozaik yapısı içinde önemli yeri olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti ve yadigarı Boşnak kardeşlerimize hakaret derecesindeki saldırısından büyük üzüntü duyduk. Kendisini şiddetle kınıyor ve Boşnak kardeşlerimizden özür dilemesini bekliyoruz. Kullandığı isim ile Kütahya’mızın adına zarar veren bu kişinin adına bakıp da Kütahya’yı temsil ettiği izlenimi edinilmemesini kamuoyundan önemle rica ediyoruz."

        Toplantıya, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Kent Konseyi, Bosna Hersekliler Derneği, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Türk-İş İl Temsilciliği, Mimarlar Odası Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası Şubesi, Muhtarlar Derneği ve Kütahya Gazeteciler Cemiyeti temsilcileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa