Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "2023 hedeflerimizden bir tanesi de dünyadaki kişi sayısı kadar yani 7 milyar civarında fidanı toprakla buluşturmaktır." dedi.

        Atakent köyünde yapılacak ağaçlandırma çalışmalarına katılmak üzere Adıyaman'a gelen Tüfekci, ilk olarak Vali Nurullah Naci Kalkancı'yı ziyaret etti.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinesinde Adıyaman'da yürütülen sulama projeleri, ağaçlandırma çalışmaları ve diğer yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulunan Tüfekci, daha sonra Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'yu makamında ziyaret etti.

        Bakan Yardımcısı Tüfekci, burada yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 2003 yılından 2016'ya kadar kente 860 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

        Şu anda Adıyaman'da 10 barajın inşaatının devam ettiğini belirten Tüfekci, şöyle konuştu:

        "Bir barajımız bitti. Yine 7 barajımız planlama-projelendirme aşamasında. 37 dere ıslahını bitirmiş bulunuyoruz. Yine güneş enerjisi projelerimizle alakalı çalışmalarımız var. HES projelerinde de Adıyaman'da önemli projeler uygulamaya geçti. Atatürk Barajı'nın büyük bir kısmının Adıyaman sınırları içerisinde bulunması da bizim Adıyaman'a olan ilgimizi artırıyor. Meteoroloji anlamında da 14 otomatik istasyonu tamamladık. Bunların yanında birisi Besni diğeri de Kahta'ya olmak üzere iki istasyon daha yapacağız."

        Ormancılığın önemine dikkati çeken Tüfekci, şu ana kadar 52 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını kaydetti.

        Sadece 2017 yılında Adıyaman genelinde 8 milyon 8 bin fidan dikimi gerçekleştirdiklerine işaret eden Tüfekci, "2018'de aynı faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. 2023 hedeflerimizden bir tanesi de dünyadaki kişi sayısı kadar yani 7 milyar civarında fidanı toprakla buluşturmak. Şu an 4 milyar fidana doğru gidiyoruz. İnşallah adım adım bunu genişleteceğiz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa