Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon, Artvin ve Gümüşhane'nin yüksek kesimlerine kar yağdı.

        Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının ardından Şalpazarı, Çaykara ve Hayrat ilçelerinin bazı mahallelerinde kar kalınlığının 35 santimetreye ulaştığı belirtildi.

        Kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ekiplerin çalışmalarına başladığı vurgulanan açıklamada, Şalpazarı ilçesinin Sinlice, Gökçeköy ve Kuzuluk; Çaykara ilçesinin Çayıroba, Arpaözü, Demirkapı; Hayrat ilçesinin Sarmaşık ve Dağönü mahallelerinde kar yağışının yoğun olduğu aktarıldı.

        Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kent genelinde yolu ulaşıma kapalı mahalle bulunmadığına işaret ederek Kar Mücadelesi Eylem Planı çerçevesinde ekiplerin il genelinde görev başında olduğunu vurguladı.

        Gümrükçüoğlu, kar yağışının yaşandığı mahallelere kısa sürede müdahale edildiğini ve gerekli çalışmaların ivedilikle yerine getirildiğini ifade etti.

        - Artvin

        Artvin ve ilçelerinde dün gece yarısından itibaren yağmur etkili oldu, yüksek kesimlerde ise kar yağışı görüldü.

        Hava şartları nedeniyle şehir ve köy yollarının ulaşımında herhangi bir aksama yaşanmadı. 2 bin rakımlı Atabarı Kayak Tesisleri'nde kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

        Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yaptığı yazılı açıklamada, karla mücadele çalışması için iş makineleri ve personelin hazır olduğunu bildirdi.

        Depolarında yeterince tuzlu kum, tuz ve solüsyon olduğunu aktaran Kocatepe, "Kış hazırlıklarımız tamam. Ekiplerimiz mesai kavramı gözetmeksizin 7-24 karla mücadele edecektir. Vatandaşlarımızın da Meteorolojinin uyarılarını dikkate almaları ve sürücülerimizin zincirsiz ve kar lastiği olmadan trafiğe çıkmaması gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

        - Gümüşhane

        Kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece yarısından sonra etkisini artırarak sürdü. Sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı sonrası Zigana Dağı'nda kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetre olarak ölçüldü.

        Yağış sonrası ana güzergahlar üzerinde Karayolları ekiplerince temizleme çalışmaları yapıldı.

        İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte kapalı köy yolu bulunmuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa