Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Karadeniz'de iki gündür etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca balık tezgahları boş kaldı.

        Kentte balık tezgahlarında az miktarda balık bulunurken, bazı balıkçılar ise kepenk açmadı.

        Balıkçı İbrahim Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kötü hava koşullarının tezgahların boşalmasına neden olduğunu söyledi.

        Tezgahlarda az miktarda hamsi dışında havuz balıkları bulunduğunu vurgulayan Gündoğdu, "İki gün boyunca rüzgar çok şiddetli esti. Dolayısıyla teknelerimiz denize açılamadı. Balık stoklarımız zaten az. İki gün avcılık yapılmayınca tezgahlar boş kaldı ama hava yavaş yavaş normale dönüyor. İnşallah tezgahlarımız kısa sürede dolacak." diye konuştu.

        Gündoğdu, balık fiyatlarının arttığına işaret ederek, hamsinin uzun süredir 5 lira olan kilogram fiyatının 7,5 liraya yükseldiğini kaydetti.

        Türkiye'nin farklı kentlerinden avlanmak için Sinop'a gelen ve iki gündür limanda fırtınanın etkisini yitirmesini bekleyen büyük balıkçı tekneleri havanın normale dönmesiyle denize açıldı

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa