KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Uşak

Uşak, Türkiye'nin İç Anadolu ve Ege Bölgesi arasında yer alan, 1.309 km2'lik bir yüzölçümüne sahip olan şehirdir.

Antik dönemlerdeki adı "Temenothyrea" olan Uşak şehri, coğrafi konum olarak İç Ege ve Orta Anadolu'yu birbirine bağlayan bölgede yer almaktadır. Yapılan arkeolojik araştırmalara göre Uşak ve çevresi M.Ö. 4000'li yıllarda yerleşime açıldığı raporlanmıştır.

Tarih boyunca Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Roma İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi uygarlık ve devletlerin hakimiyeti altında kalmıştır.

Özellikle Türkler'in 1071'den sonra Anadolu'ya girmesiyle Selçuklular ve Bizanslılar arasında birçok kez el değiştirmiştir.

Günümüzde 2015 nüfus sayımı verilerine göre şehirde 236.301 kişi yaşamaktayd. Bu nüfusun 201.634'ü şehir merkezinde ve 34.667'si ise kır ve düzlük alanlarda yaşıyor.

Uşak şehri ekonomisini ağırlıklı olarak sanayiden sağlamaktadır. Şehir merkezinde yeralan Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve Karma Organize Sanayi Bölgesi ile başlıca sanayi tesislerinde ipli, ham ve baskılı bezler, elyaf, battaniye, deri, seramik ve halı üretimi ön plana çıkmaktadır.

Uşak Haberleri