KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Niğde

Niğde, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. 2.303km2'lik yüzölçümüne sahiptir.

Tarihte eski adı Nahita veya Nakita olarak bilinmektedir. Nakida adı bazen de Nakide olarak kullanılmıştır. Şehrin adı Cumhuriyetin ilanının ardından Niğde olarak değiştirilmiştir.

Yapılan arkeolojik araştırmalar Niğde şehrinin yaklaşık 10.000 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır. Niğde'de tarih boyunca sırasıyla Asur Ticaret Kolonileri, Hititler, Tabal Geç Hitit Devleti, Frigyalılar, Persler, Makedonya Krallığı, Kapadokya Krallığı, Romalılar, Bizans İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Eretna Beyliği, Karamanoğulları Beyliği ve Osmanlı İmparatorluğu yer almıştır.

İklimi tipik karasal iklimdir. Yaz aylarında oldukça sıcak ve kuraklık ön plana çıkar. Kış aylarında ise sürekli soğuk ve yoğun kar yağışlıdır. İlkbaharda yağışlar yağmur olarak görülür.

Niğde şehrinin ekonomisi tarıma dayanmaktadır. Patates, elma, şeker pancarı ve meyve suyu üretimi ile ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda çimento, kimya sanayileri, şeker, un ve halı Niğde'nin önemli ürünlerindendir.

Şehrin nüfusu 2015 nüfus sayımı verilerine göre 211.092 olarak belirlenmişti. Bu rakamın 132.155 bin kişisi şehir merkezlerinde, 78.937'lik kısmı da kırsal alanlarda yaşamaktadır.

Niğde Haberleri