KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Avusturya

Avusturya, Orta Avrupa bölgesinde deniz kıyısı olmayan ve dokuz eyaletten oluşan bir ülkedir. Batısında Lihtenştayn ve İsviçre, güneyinde İtalya ve Slovenya, doğusunda Macaristan ve Slovakya ve kuzeyinde ise Almanya ve Çek Cumhuriyeti yer almaktadır.

Avusturya, çok eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir coğrafyadır. Milattan önce 100'lü yıllarda Romalılar tarafından işgal edilen Avusturya, sonrasında 803 yılında Germen İmparatorluğu'nun bir parçası haline geldi ve "Doğu Marklığı" ünvanını elde etti. Ardından başa geçen Habsburg Hanedanı, ülke sınırlarını oldukça genişletmiştir.

15. yüzyılda Avrupa'nın ve Hristiyanların en güçlü devleti olan Avusturya, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı yapılan ve ardı arkası kesilmeyen saldırılara öncülük eden bir ülkedir. 16. yüzyılın başlarında Osmanlı İmparatorluğu çeşitli seferlerle Macaristan'ı ve ardından Avusturya'yı yendi.

İmparator Birinci Ferdinand, Macaristan'ın Osmanlı İmparatorluğu'na bırakılması ve sende 30.000 duka altın vergi vermek şartları ile bir antlaşma imzaladı. Böylece anlaşmanın ardından Osmanlı saldırıları son buldu.

Günümüzde Avusturya, yaklaşık 9 milyonluk bir nüfusa sahiptir ve nüfusun yaklaşık yüzde 93'ü Avusturyalıdır. Nüfus dağılımında ise Türkler, Almanlar, Slavlar, Hırvatlar ve Macarlar bulunur. Kalan gruplar ise azınlık olarak değerlendirilir.

Ülke, ekonomisini sanayi, turizm ve tarımdan sağlamaktadır. Topraklarının çok az bir bölümü tarıma elverişlidir ve ülkenin alçak kısımlarında yer alan çayır alanlarda hayvancılık gelişmiştir.

Sanayi olarak da pik demir, ham çelik ve alüminyum üretimi ön plandadır. Aynı zamanda Avusturya sanayisinde kağıt, kimyasal madde ve plastik üretimi de sağlanmaktadır.

Avusturya Haberleri