Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen hafta aldığı yenilgiyle zirvenin 6 puan gerisine düşen Altay’ın bu haftaki konuğu kümede kalma savaşı veren Nazilli’ydi.

        İlk yarıda gol atamayan siyah-beyazlı takım ikinci yarıdaki baskılı oyunuyla maçı kazandı.

        Altay’da geçen hafta son dakikada yenilen şok golden sonra ders alınmış olacak ki, Murat Türkkan savunmadaki yerine stopere geri dönmüş.

        Ferhat ve Maksut ikili ön liberoya konmuş. İleride sağda Furkan, solda Ozan Sol ortalarında Doğan Kuş ve Hüsamettin çift santrfor oynuyorlar. Amaç kanatları iyi kullanarak sağdan Mustafa ve Furkan, soldan Serkan ve Ozan ile yapılacak ortalara Hüsamettin ve Doğan’ı top ile buluşturarak gol atmak.

        Altay’ın gol atama üzerine kurulan planları ilk yarı boyunca yapılan çok sayıda ortalara rağmen tutmadı ve gol atılamadı.

        İlk yarının uzatma dakikalarında Altay’ın kapılan topla atağa kalktığı anda hakemin yangından mal kaçırırcasına ilk yarıyı bitirmesi son derece yanlıştı. Pozisyonun bitmesini beklemeliydi.

        İkinci yarıda yapılan İbrahim Ferdi, Muharrem Ozan ve İbrahim Akın hamleleri etkisini gösterse de Altaylı oyuncuların gol yollarında final paslarını iyi yapamamaları ve gereksiz yere ofsayta düşmeleriyle gol gecikti.

        Tecrübeli İbrahim Akın’ın 79. dakikadaki muhteşem ara pasıyla buluşan Mustafa’nın geriye kestiği topa ayak koyan Muharrem Ozan’ın attığı golle Altay zor da olsa maçı kazanmasını bildi.

        Kazanılan 3 puanın değeri çok büyük ve önemli olan maçı kazanmak. Ama bu maçtaki oyun sisteminden dolayı geciken gol nedenleri iyi analiz edilerek düzeltilmeli. Önümüzdeki haftalarda tekrar edilmemeli.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar